PAVÈZ & Mother Nature

I believe in the power of nature and that the Earth gives us what we need to stay beautiful and healthy. Every Woman is innately beautiful and Make-up should be used, not to hide or cover, but to celebrate our natural beauty. In return we should love the Earth. We do this at PAVÈZ by making environmentally-friendly cosmetics, with the purest and highest quality.

Brenda MacDonald - Founder of PAVÈZ
GRATIS LEVERING BOVEN €30,- BINNEN NEDERLAND
HULP NODIG? BEL 0252 234390 MA-VR 9-16
Pavez pavez_de pavez_en

Sheabutter DIY haarmasker

DIY sheabutter haarmasker

Last van droog en beschadigd haar en een onrustige hoofdhuid? Dan kan een natuurlijk haarmasker verlichting brengen. Het is snel eenvoudig zelf te maken en werkt perfect door de combinatie van sheabutter en olijfolie. Door het gebruik van  chemische shampoo’s en conditioners kan de hoofdhuid uitdrogen. Daarom is het heerlijk om het haar een natuurlijk haarmasker te geven.

Een "Do It Yourself-haarmasker" maak je eenvoudig zelf. Neem een eetlepel shea butter en doe dit in een kommetje. Voeg hier vervolgens 2 eetlepels olijfolie aan toe en verwarm langzaam au bain marie tot beide substanties een mooi geheel vormen.

Als alles goed gemengd is, breng je het DIY shea butter haarmasker aan op het haar. Masseer het goed in op de hoofdhuid en zorg dat het masker tot in de haarpunten is aangebracht. Laat het zo’n 15-20 minuten zitten en spoel het dan goed uit. Even nawassen met een natuurlijke shampoo en het haar is weer heerlijk zacht.

Makkelijk natuurlijk!

Sheabutter Biologische, ongezuiverde, koudgeperste www.pavez.nl Biologische, ongezuiverde, koudgeperste Sheabuttter www.pavez.nl

De oorsprong van Sheabutter

Sheabutter wordt gemaakt van de noten van de Karité of Sheaboom (Vitellaria paradoxa). De grootste concentratie en de beste kwaliteit Karité bomen bevindt zich in Burkina Faso. De Sheabutter boom wordt hier beschouwd als ‘heilige boom’ en staat bekend om de intensief verzorgende en genezende werking van de uit de vruchten afkomstige “boter”. Het is het eindproduct van een proces, wat vergelijkbaar is met karnen van melk (vandaar de naam “butter”). De productie van Sheabutter is uitsluitend een taak voor vrouwen en kinderen. Het is voor de vrouwen in de regel de enige manier om in hun levensonderhoud te voorzien. Zij verzamelen de noten om ze verder te verwerken.

De verschillende kwaliteiten

Sheaboter is vocht inbrengend en heeft een kalmerende werking op de huid. Ongezuiverde, biologische koudgeperste  Sheaboter uit Burkina Faso heeft de allerhoogste hoeveelheid aan verzachtende en vocht inbrengende eigenschappen van alle boters en oliën. Het bijzondere aan sheabutter is het hoge gehalte aan onverzeepbare delen. Dit zijn bestanddelen die zich niet omvormen in zeep en die onoplosbaar blijven in water. Deze onverzeepbare extracten bevatten een groot aandeel aan lipiden zoals stereolen en tocopherolen (vitamine E). Dit zijn onderdelen die een interessante therapeutische activiteit kunnen hebben. Ongeraffineerde Sheaboter is biologisch, puur, en koudgeperst en behoudt daardoor tijdens het productieproces alle bijzondere eigenschappen.

Wilt u onze biologische, koudgeperste Sheabutter eerst uitproberen?

Mini sample shea butter voor slechts 1,25* euro en gratis verzending! U kunt eenmalig één sample van dit kennismakingsproduct bestellen. Bij uw volgende bestelling van een 50ml Sheabutter ontvangt u eenmalig weer 1,25* euro retour. In de brief bij uw bestelling ontvangt u hiervoor een unieke kortingscode.

De specifieke geur

Wij hebben er bewust  voor gekozen om de boter ongezuiverd te laten. Om de geur eruit te krijgen, moet het product namelijk een aantal chemische en/of hitte behandelingen ondergaan die de kwaliteit van het product niet ten goede komen. Door deze behandeling worden de fantastische eigenschappen die dit product bezit een stuk minder. Nee, doe dan maar "Puur" zoals men dit product ook in de Afrikaanse landen gebruikt. Een keuze en het is even wennen, maar dan heeft u ook alle voordelen.

Voordelen & toepassingen van Sheaboter

*Sheaboter werkt verzachtend en hydraterend bij veroudering en verdroging van de huid. Sheaboter is hypoallergeen, dus ook geschikt voor de gevoelige huid. Bij gebruik zal de huid binnen 6 weken er zachter, gladder en gezonder uitzien.

*Sheaboter is zeer geschikt als crème voor het gezicht.

*Het is de ideale, biologische lippenbalsem voor droge en schrale lippen.

*Sheaboter werkt goed bij kleine wondjes op de huid.

*Sheaboter kunt u gebruiken als scheercrème. De huid voelt na het scheren soepel en zacht aan.

*De ontstekingsremmende eigenschappen van de boter verminderen jeuk en verzachten de huid bij eczeem, psoriasis, dermatitis.

*Gebruik Sheaboter als een masker voor het haar.

*Sheaboter kan worden gebruikt voor een massage.

*Het vocht in Sheaboter werkt hydraterend, verzacht een droge of ruwe huid en bevordert de huidelasticiteit. *Sheaboter vermindert beschadigingen op de huid.

*Sheaboter helpt fijne lijntjes en rimpels in het gezicht te verminderen. Na 4 tot 6 weken ziet u dat de huid zachter, soepeler en egaler is bij dagelijks gebruik.

Biologische, ongezuiverde, koudgeperste Sheabuttter www.pavez.nl Biologische, ongezuiverde, koudgeperste Sheabuttter www.pavez.nl

 Verpakking van Sheabutter

Zoals bij zoveel cosmetica producten vermindert de kwaliteit door licht, lucht, hoge temperaturen en vocht. Bij Pavèz maken we daarom werk van onze verpakkingen. Zo wordt onze Sheaboter verpakt in een luchtdicht, lichtdicht en vocht afgesloten doosje met een schroefdeksel. Nog zo’n voordeel van Sheaboter: het smelt op lichaamstemperatuur en kan daardoor eenvoudig in de tas worden meegenomen.

GARANTIE DOOR KWALITEITSCERTIFICAAT

U zult Sheaboter wel vaker tegenkomen. Wilt u het optimale uit uw product halen? Kies dan altijd voor de ongezuiverde, biologische koudgeperste  Sheaboter uit Burkina Faso. Deze heeft de allerhoogste hoeveelheid aan verzachtende en vocht inbrengende eigenschappen van alle boters en oliën. Maar dan wel met een kwaliteitscertificaat van de fabrikant. Want u wilt toch weten wat u koopt? Bij ons ontvangt u bij iedere aankoop een officieel document van de fabrikant over de kwaliteit van onze Sheaboter. Openheid van zaken is voor u en voor ons van belang!

Geef een reactie
Post your comment

Pavèz