PAVÈZ & Mother Nature

I believe in the power of nature and that the Earth gives us what we need to stay beautiful and healthy. Every Woman is innately beautiful and Make-up should be used, not to hide or cover, but to celebrate our natural beauty. In return we should love the Earth. We do this at PAVÈZ by making environmentally-friendly cosmetics, with the purest and highest quality.

Brenda MacDonald - Founder of PAVÈZ
GRATIS LEVERING BOVEN €30,- BINNEN NEDERLAND
HULP NODIG? BEL 0252 234390 MA-VR 9-16
Pavez pavez_de pavez_en

Nanodeeltjes in cosmetica

Wat zijn nanodeeltjes?

Nanodeeltjes zijn kleine deeltjes, die met het menselijk oog niet waarneembaar zijn. Een nanometer is 0,000001 millimeter - één miljardste meter. Volgens het rapport van het Afssaps kunnen nanodeeltjes (titaniumdioxide en zinkoxide) niet verder dan in de bovenste laag van de huid dringen. De kankerverwekkende en giftige effecten van deze nanodeeltjes zullen waarschijnlijk geen probleem vormen. Maar er zijn nog twijfels over het effect van deze stoffen op de beschadigde huid. Men is nog niet zeker welke risico's er precies zitten aan het gebruik van cosmetica met nanodeeltjes.

Onderzoek nanodeeltjes in cosmetica

Natuur & Milieu heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de aanwezigheid van anorganische nanodeeltjes in cosmetica. Uit het onderzoek van 15 cosmetica producten blijkt dat 8 producten deeltjes bevatten die als nanodeeltjes kunnen worden benoemd. De volgende producten bevatten volgens het onderzoek nanodeeltjes:

Gezichtscrèmes

  • Olaz Double Action Daycream
  • Nivea Visage Vital
  • Nivea Visage Q10 Anti Rimpel
  • Vichy Liftactiv CxP Total
  • Nivea for Men vochtinbrengende gezichtscrème

Foundation

  • Vichy Derma Blend
  • Dior Skin Nude

Mascara

  • Dior Show Blackout

Het is niet verboden om nanodeeltjes te gebruiken in producten. Het is ook niet verplicht om op het etiket van een product te vermelden dat er nanodeeltjes in zitten. Vanaf 2013 wordt dat laatste wel verplicht in Europa. Natuur & Milieu pleit ervoor om de verplichting versneld in te voeren. Zeker zolang nog niet duidelijk is welke risico's er precies zitten aan deze producten. Volgens sommige wetenschappers zijn nanodeeltjes veilig, volgens andere wetenschappers niet.

Bronnen: Peters, R.J.B. (2011). Nanodeeltjes in cosmetica. RIKILT-rapport 2011.009 Telegraaf (22 juni 2011)

Geef een reactie
Post your comment

Pavèz