PAVÈZ & Mother Nature

I believe in the power of nature and that the Earth gives us what we need to stay beautiful and healthy. Every Woman is innately beautiful and Make-up should be used, not to hide or cover, but to celebrate our natural beauty. In return we should love the Earth. We do this at PAVÈZ by making environmentally-friendly cosmetics, with the purest and highest quality.

Brenda MacDonald - Founder of PAVÈZ
GRATIS LEVERING BOVEN €30,- BINNEN NEDERLAND
HULP NODIG? BEL 0252 234390 MA-VR 9-16
Pavez pavez_de pavez_en

PAVÈZ - Beauty, health & voeding

"Uw voeding is uw geneesmiddel, uw geneesmiddel is uw voeding." - Hippocratus, Griekse geneesheer

 • Minerale Make Up

  Minerale Make Up

  Minerale Make Up van PAVÈZ  is een gezonde keuze voor uw huid. Mineralen zijn het nieuwe "groen". Dit heeft ook een keerzijde. Merken willen gebruik maken van deze nieuwe trend en brengen producten op de markt die nauwelijks gezonde mineralen bevatten. Sterker nog ze bevatten ingrediënten die uw poriën verstoppen en huidirritatie veroorzaken. Zuivere Minerale Make-up bevat GEEN: Parabenen, Bismuth oxychloride, Talk, Dimethicone, Karmijn en Nano-mineralen.

  Minerale Make Up Minerale Make Up eerst uitproberen?

  Minerale Make Up: waarom PAVÈZ

  Minerale Make Up van PAVÈZ wordt in de zuiverste vorm enkel gemaakt van mineralen uit de aarde. Het zijn echter niet alleen de mineralen die onze lijn uniek maken. Het proces waarmee de mineralen zijn fijngemalen is net zo belangrijk, omdat dat het lichte, luchtige 'gevoel' van een goede minerale Make-up geeft. De prachtige kleuren, de dekkingskracht en het feit dat uw poriën niet verstoppen, maakt het een nieuw en geschikt product om dagelijks te gebruiken.

   

  Waarom de Pure Minerale Make-up van Pavèz?
  •100% pure mineralen
  •mineralen met een SPF 15
  •geschikt voor de gevoelige huid
  •natuurlijke en egale dekking zonder een masker gevoel
  •100% dierproefvrij
  •geen dierlijke ingredienten (Vegan)
  •bevat GEEN: Parabenen, Bismuth oxychloride, Talk, Dimethicone en Nano-mineralen
  100% pure minerale foundation € 14,95 & gratis verzending
  kleur samples € 1,50 & gratis verzending
  •spaarsysteem voor vaste klanten

  Minerale Make Up getest door Beautyblogster May

  Alles wat maar met beauty te maken heeft, May Cate blogt er over! Op haar website vind je looks, reviews, video tutorials en vlogs.

  "Ik was benieuwd naar Minerale Make Up. Beter voor de huid en ook graag een diervriendelijke variant. Ik kwam uit bij de make-up van PAVÈZ. De minerale poeder en de blush heb ik geprobeerd en daarvan zie je het resultaat in dit artikel. Inclusief de looks natuurlijk!"

  LEES VERDER.........

  Minerale Make Up & Biologische Natuurcosmetica pavez.nl Minerale Make Up & Biologische pavez.nl

  
  

   

  Minerale Make Up eerst uitproberen?

  Bestel eenvoudig online 5 make-up sample proefmonsters voor € 1,00 inclusief Gratis Verzending!
  100% pure minerale kleursamples in luxe testerpotjes.
  2 foundations;
  •1 blush;
  •1 primer-finisher;
  1 bronzer.

  Alle producten van Pavèz zijn dierproefvrij en geproduceerd in Europa. Zuivere Minerale Make-up van Pavèz bevat GEEN: Parabenen, Bismuth oxychloride, Talk, Dimethicone en Nano-mineralen. De minerale poeders en de mascara zijn geschikt voor veganisten.

   

  Brenda MacDonald - founder of PAVÈZ Natuurcosmetica

 • Waarom natuurlijke cosmetica?

  Van synthetische naar natuurcosmetica

  Inmiddels is het begrip natuurcosmetica bekend en volop in gebruik bij het grote publiek. Toch krijg ik regelmatig de vraag waarom bij de overgang van synthetisch naar natuurlijke cosmetica de huid droog en trekkerig aanvoelt. Tijd om hier uitgebreid bij stil te staan.

  Smeren, maar waarmee?

  Natuurlijke ingrediënten zijn in feite de enige stoffen die de huid kunnen verzorgen. Synthetische en niet huideigen stoffen horen per definitie niet op de huid vanwege mogelijke directe of indirecte verstoringen van het biologische evenwicht van de huid. Met name bij gebruik op langere termijn kan dit gevolgen hebben voor de conditie van de huid.

  FotoNaEr is een vuistregel die luidt: smeer alleen ingrediënten op uw lichaam die ook geschikt zijn voor inwendig gebruik.

  Foute stoffen voor de huid

  Hieronder staan de stoffen waarvoor u moet oppassen, dus kijk ook eens uw cosmetica na op de inhoudsstoffen en.... laadt u niet misleiden door een lekker geurtje! Let vooral op de stoffen met een *.

  • Synthetische emulgatoren (dit zijn meng- en bindmiddelen), zoals PEG* en Reth* (met vaak een nummer erachter), Polysorbate 20, 60, 80 etc.
  • Synthetische oliën, zoals Dimethicone en onnatuurlijke oliën en vetten, zoals paraffine en vaseline (de huid wordt monddood, paraffineverslaving).
  • Synthetische toevoegingen en/of hulpmiddelen, zoals carbomeren, diëthylphalaat (DEP/methanol, EDTA, TEA* (tri-ëthanol-amine), DEA, MEA, NDEA, propylene glycol.
  • Synthetische conserveringsmiddelen, zoals broomverbinding (dus alles waar heet woord brom of bromo in voorkomt) phenol verbindingen, zoals 2-phenoxyethanol, chloorverbindingen (dus alles waar het woord chlor of chloor in voorkomt) en triclosan.
  • Synthetische grondstoffen voor shampoo, zoals sodium lauryl sulfate varianten , zoals sodium laureth sulfate, magnesium lauryl sulfate, sodium lauryl sulfate, ammonium laureth sulfate, sodium oleth sulfate, TEA laureth sulfate.

  Veel van deze ingrediënten zijn sterk huid- en milieu onvriendelijk en kunnen de hormoonhuishouding ontwrichten, de natuurlijke vetmantel van de huid of de gehele huid ontregelen.

  De ommekeer..... wel even doorzetten

  In synthetische cosmetica wordt vaak en veel paraffine en siliconen oliën gebruikt. Vaak wordt er niet bij verteld dat deze voor de huid onnatuurlijke oliën en vetten de huid monddood maken en de poriën kunnen ontregelen en afsluiten. Deze vetten lossen de natuurlijke huidvetten op en de huid maakt geen nieuwe huidvet meer aan.

  Als men met dit soort ingrediënten stopt, gaat de huid droog en onprettig aanvoelen. Men wijst dan naar het natuurlijke product en grijpt dan weer snel naar de vette paraffine producten. Zo ontstaat de zogenaamde paraffineverslaving. De huid moet minstens 2 maanden van de soms jarenlange verslaving herstellen en wennen aan een goede natuurlijke verzorging. Gun uw huid de tijd om in alle rust te herstellen en....

  wees wijs en blijf zo dicht mogelijk bij de natuur!

  Brenda MacDonald - founder of PAVÈZ Natuurcosmetica

  Natuurcosmetica Natuurcosmetica
 • Echinaforce zelf maken van Echinacea

  Herfstkwaaltjes? Echinaforce zelf maken.

  Echinacea is een bekend kruidenmiddel tegen herfstkwaaltjes, zoals griep en verkoudheid. Een van de de bekendste merken is Echinaforce van A. Vogel. Maar weet je dat dit middel eenvoudig zelf te maken is?

  Echinaforce zelf maken Echinaforce zelf maken

  De Echinacea Purpurea, ook wel de rode zonnehoed genoemd, dankt haar naam aan de bloem met een prachtig rood hart in het midden. De rode zonnehoedjes maken mij altijd weer blij. Er zijn verschillende soorten, maar voor het maken van tinctuur is de Echinacea angustifolia of de Echinacea purpurea het meest geschikt.

  In de hele plant is de kleur rood aanwezig. In de donkere steel, in de bloem en de stengels. De rode kleur verwijst naar een sterke werking op het bloed. De stekels in het hart geven aan dat het kruid een activerende werking heeft op het immuunsysteem. De plant straalt kracht uit met een stevige wortelstok met bijwortels.

  Oogsten & verwerken voor de Echinaforce

  Ik zoek rond half juli de sterke en gezonde planten uit en gebruik alle delen van de plant. De meningen zijn hierover verdeeld, maar mijn gevoel zegt toch liever de hele plant in zijn geheel verwerken. Je kunt ook in het voorjaar de bovengrondse delen en in het najaar de wortels verwerken. Maar volg vooral je hart hierin.

  Echinaforce oogsten en verwerken Echinaforce oogsten en verwerken

  De plant goed onder zuiver water afspoelen en met name de wortels vrij maken van zand. Ik vul een glazen pot met schroefdeksel voor 1/3 met alcohol (40%) en knip de plantdelen direct boven de pot. Vervolgens giet ik er de overige alcohol op tot de plantendelen blijvend onder de alcohol zitten. De verhouding is ongeveer 2/3 plant - 1/3 alcohol. Dit laat je, afgedekt, een zestal weken staan en je schudt zo nu en dan. Daarna zeef ik de kruiden eruit en verdeel de Echinacea tinctuur in donkere druppelflesjes. De tinctuur blijft zeker 2 jaar goed voor gebruik.  Niet wachten met maken tot je verkouden of grieperig bent, dan ben je te laat. Mits je bij mij in de buurt woont......

  Gebruik

  De tinctuur is direct te gebruiken bij de eerste tekenen van een verminderde weerstand of infectie. Bij verkoudheid en griep gebruik je elk uur 10 druppels tot de klachten voelbaar verminderen. Daarna breng je de dosis terug tot driemaal daags 20 druppels, tot de infectie is verdwenen. Kinderen van 3-6 jaar: 3 x 5 à 10 druppels per dag en van 6-12 jaar: 3 x 10 à 15 druppels per dag. Liever niet te lang gebruiken, maar met tussenpozen van 10 dagen. Vaak wordt de Echinacea tinctuur preventief ingenomen. Ik zou hier niet voor kiezen, omdat  het lichaam er na een week of zes aan gewend is: de prikkel om het immuunsysteem te activeren is dan verdwenen. Kies dan ook het goede moment uit.

  Een zalf van enkele druppels tinctuur vermengd met Sheabutter kan gebruikt worden bij kleine huid ontstekingen of een koortslip. Het werkt pijnstillend, doodt het virus en verzacht de jeuk.

  Benodigdheden:

  • 1 schone goed afsluitbare glazen pot
  • graanjenever (40%)
  • zeef en een stuk kaasdoek of koffiefilter zakje
  • alle plantendelen van de rode zonnehoed (bloem, blad, stengel, wortel)-kaasdoek of koffiefilter
  • kleine donkere druppelflesjes of met pipet

  Brenda MacDonald - Founder of PAVÈZ Natuurcosmetica

  Note: Echinacea is over het algemeen veilig. Maar gebruik de kruiden alleen als je verder gezond bent. Raadpleeg bij zwangerschap, borstvoeding en gebruik bij kinderen eerst een deskundige.

  Echinaforce zelf maken Echinaforce zelf maken
 • Sint-Janskruid tinctuur zelf maken

  Sint-Janskruid oogsten

  Sint-Janskruid is een van de weinige kruiden die ik nooit vergeet te oogsten. De vaste plant met mooie gele bloemen bloeit van juni tot oktober en het oogsten begint rond 24 juni net na het  Sint-Jans feest. De zon staat dan hoog aan de hemel en bereidt zich voor op de terugtocht. Al eeuwenlang wordt de plant gebruikt als natuurlijk antidepressivum.

  Sint-Janskruid tinctuur

  Voor het maken van een tinctuur gebruik je alleen de bloeiende gele toppen. Voor de thee wordt de hele bloeiende plant gebruikt.

  Sint-Janskruid Sint-Janskruid tinctuur zelf maken

  Voor het maken van een tinctuur vul je een schone glazen pot met schroefdeksel voor 3/4 met een pure graanjenever van minimaal 35%. Gebruik voor het oogsten een schone, ontsmette schaar. Knip een takje af  en houd de tak onderaan vast. Knip de gele open bloemen in kleine stukjes en laat deze direct in je pot vallen (niet met je vingers aan dat deel van de plant komen wat in de tinctuur gaat). Als de pot met alcohol goed verzadigd is met werkzame delen, dan sluit je deze met de ontsmette deksel af.

  De pot goed gesloten in het donker wegzetten en elke dag 1x goed schudden. Dit doe je een week lang. Daarna 2-3 weken laten rusten en daarna uitzeven door een schone gestreken zakdoek of papieren koffiefilter. Bewaar de tinctuur in kleine donkere flesjes met een druppeldop of pipet en etiket met naam en datum. Op een koele, donkere plaats blijft het minstens 2 jaar goed.

  Het gebruik

  Bij inwendig gebruik voor volwassenen: 3x daags 10-15 druppels aan een klein glaasje water toevoegen. Innemen voor of na het eten en 1 x voordat je gaat slapen.  St. Janskruid kan een kalmerende werking hebben op het zenuwstelsel, waardoor het goed ingezet kan worden bij angst, stress en slapeloosheid.

  Wanneer je aan de slag wilt met Sint Janskruid is het belangrijk om te weten dat je dat het beste alleen kunt doen wanneer je nog geen reguliere medicatie gebruikt. Voor zwangere vrouwen of bij het gebruik van de Pil is St. Janskruid af te raden. Er kan namelijk een wisselwerking met deze medicijnen optreden.  St. Janskruid maakt de huid ook gevoeliger voor de zon. Teveel blootstelling aan de zon is af te raden tijdens het gebruik.

  Brenda MacDonald - founder of PAVÈZ

  natuurlijke gezichtsverzorging Natuurlijke gezichtsverzorging

1-4 of 68

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 17
Post your comment

Pavèz