PAVÈZ & Mother Nature

I believe in the power of nature and that the Earth gives us what we need to stay beautiful and healthy. Every Woman is innately beautiful and Make-up should be used, not to hide or cover, but to celebrate our natural beauty. In return we should love the Earth. We do this at PAVÈZ by making environmentally-friendly cosmetics, with the purest and highest quality.

Brenda MacDonald - Founder of PAVÈZ
GRATIS LEVERING BINNEN NEDERLAND
HULP NODIG? BEL 0252 234390 MA-VR 9-16
Pavez pavez_de pavez_en

Ingrediënten

Header1 Ingrediënten

Wij geven u een overzicht van alle door ons gebruikte cosmetica-ingrediënten in onze kleurcosmetia, hun INCI-namen en functies. Openheid van zaken is voor ons van belang.

Boron Nitride

Boron is een gemalen mineraal. Het witte poeder zorgt voor de luchtigheid van onze producten. Boron Nitride heeft een ontsmettende en absoberende werking.

Butyrospermum parkii butter (Shea boter)

Shea boter, ook wel bekend als karité boter, is een crèmekleurige, vettige substantie gemaakt van de noten van de kariténotenboom (ook wel Magnoliaboom genoemd) die groeit op de steppes van West- en Centraal Afrika. Shea boter helpt rimpels te verminderen door de huid te voeden, de celvernieuwing te stimuleren en de circulatie te bevorderen. Shea boter bevat ook kaneelzuur, een substantie die de huid helpt beschermen tegen schadelijke UV stralen. Shea boter is een bijzonder effectieve moisturizer omdat het zoveel vetzuren bevat, die nodig zijn om het huidvocht en de elasticiteit te behouden. Het hoge gehalte aan vetzuren in shea boter maakt het ook een uitstekende hulpstof voor anti-verouderingscrèmes, cosmetica, lotions en massageoliën – haar zachte, boterachtige structuur smelt als het ware in de huid. Shea boter beschermt de huid tegen zowel schadelijke invloeden uit het milieu als tegen vrije radicalen. Het bevat vitamine A en E en heeft aantoonbare anti-microbiële en ontstekingsremmende eigenschappen.

Citrus Nobiis peel oil

Deze olie wordt geperst uit het buitenste gedeelte van de schil van de rijpe mandarijn en bevat veel vitaminen en een frisse geur. Mandarijn-olie wordt vaak gebruikt in verzorgende producten vanwege de verzorgende en zuiverende eigenschappen.

Copernicia Cerifera

Carnaubawas is een geelbruine was uit de bladeren van de carnaubapalm (Copernicia Cerifera), die van nature voorkomt in het noordoosten van Brazilië. De was bestaat voor 80% uit vetzuren en heeft een verzorgende werking op de lippen.

Euphorbia Cerifera

Deze wassoort wordt verkregen van een struik genaamd de Euphorbia Cerifica die veel in Noord-Mexico voorkomt. Het beschermt de plant tegen de omgevingsfactoren en bevat veel onverzadigde vetzuren, die een anti-oxidante werking hebben.

Iron Oxides

Iron (ijzer) oxide is afkomstig van een natuurlijk mineraal hematiet. Dit mineraal zorgt voor de prachtige kleuren in onze producten.

Limnanthes Alba

Deze olie wordt gewonnen uit de zaden van de biologisch geteelde moerasbloem en zorgt onder andere voor de hydratatie en verzachting van uw lippen. Het kan het uiterlijk van droge of beschadigde lippen verbeteren door schilfering te verminderen en de soepelheid te herstellen.

Mica

Mica is een verzamelnaam voor een groep mineralen en zorgt voor de exclusieve glans in onze producten.

Retynyl Palmitate

Vitamine A – ook wel Retinol genoemd – is een vorm van Vitamine A en wordt in huidverzorging gebruikt om huidveroudering te behandelen. Van Vitamine A is bewezen dat het pigmentvlekjes, fijne lijntjes en rimpels verminderd en de huidstructuur verbeterd.

Ricinus Communis

Ricinus Communis olie, ook wel wonderolie genoemd, wordt gewonnen door het pletten en persen van de wonderbonen. Biologische Ricinus olie heeft ontstekingsremmende en verzachtende eigenschappen. De olie beschermt de huid tegen schadelijke stoffen van buitenaf en maakt uw lippen zacht.

Silica

Silica is een mineraal dat wordt gewonnen uit kwarts en in veel kleisoorten voorkomt. Silica heeft een vochtvasthoudende werking en zorgt dat uw lippen zacht blijven.

Simmondsia Chinensis

Jojoba olie wordt verkregen door het persen van de zaden van de jojoba struik (Simmondsia chinensis) die onder andere in de woestijnen in Mexico groeit. Jojoba olie heeft een herstelende werking voor uw lippen. De olie bevat tocopherol (Vitamine E) dat de gevolgen van het ouder worden van de huid vertraagt. Jojoba olie biedt een verbetering van de conditie van uw lippen.

Titanium Dioxide

Titanium dioxide is een bekend mineraal en gemalen tot een witte poeder absorbeert het zonlicht en wordt daarom ook vaak gebruikt in zonnebrand crèmes.

Tocopherol (Vitamine E)

Vitamine E is een krachtige anti-oxidant die verlies van vocht uit de huid tegengaat, de huid glad maakt, ontstekingen voorkomt en het helingsproces versnelt.

Ultramarines

Ultramarines zijn mineralen, die worden gebruikt als kleurpigmenten in cosmetica.

Zinc Oxide

Zinc Oxide is een bekend mineraal gemalen tot een witte poeder. Het wordt gebruikt als een kleurpigment in cosmetica. Het reflecteert het zonlicht en beschermt de huid tegen UV stralen.