PAVÈZ & Mother Nature

I believe in the power of nature and that the Earth gives us what we need to stay beautiful and healthy. Every Woman is innately beautiful and Make-up should be used, not to hide or cover, but to celebrate our natural beauty. In return we should love the Earth. We do this at PAVÈZ by making environmentally-friendly cosmetics, with the purest and highest quality.

Brenda MacDonald - Founder of PAVÈZ
GRATIS LEVERING BOVEN €30,- BINNEN NEDERLAND
HULP NODIG? BEL 0252 234390 MA-VR 9-16
Pavez pavez_de pavez_en

Zonbescherming

Header1 Zonbescherming
Post your comment

PavèzDe zon is een veel besproken onderwerp. Het zonlicht maakt ons vrolijk, de vakantie komt in zicht, de temperaturen lopen op en ons humeur krijgt een enorme boost. We zijn meer buiten en met behulp van de zon worden bepaalde stoffen in ons lichaam omgezet in Vitamine D voor de groei en het behoud van stevige botten en tanden. Een hoop gezondheidsvoordelen, maar helaas heeft zonlicht ook nadelige eigenschappen. Wij proberen u te informeren over de nadelige gevolgen van teveel zonlicht, zodat u verstandig van de zon kunt genieten. Want de zon geeft ons energie, warmte en een gezond kleurtje.

100% natuurlijke zonbescherming, zonder witte waas

PAVÈZ streeft ernaar om mooie, maar vooral ook verantwoorde en volkomen natuurlijke huidverzorging te ontwikkelen. Dit geldt ook voor onze Sunmilk. Een natuurlijke bescherming die ook nog eens voedend is Dat maakt de Sunmilk een uitstekende dagcrème met een SPF20. Wij gebruiken uitsluitend minerale UV-filters, die als een glans op de huid liggen. Deze natuurlijke filters reflecteren de UVA- en UVB-straling en werken direct na het smeren. PAVÈZ Sunmilk is een natuurlijke, anti-oxidant melk met beschermingsfactor SPF20. Het is 100% vrij van chemicaliën en synthetische geur- en kleurstoffen. Wij hebben gekozen voor een SPF20. In onze ogen de meest doeltreffende en verantwoorde bescherming. Een hogere beschermingsfactor geeft zo goed als geen extra bescherming. PAVÈZ Natuurlijke Zonnemelk is veilig in gebruik, voedt en beschermt de huid tegen de schadelijke zonnestralen en huidveroudering.

Waarom Pavèz Natural Sun MILK SPF20

• 100% veilige natuurlijke filters UVA/UVB
• De Sunmilk is verrijkt met Jojoba-, Kokos- en Macadamia olie en geschikt als dagcrème met een SPF20
• Vrij van chemicaliën
• Ontstekingsremmende eigenschappen
• Geschikt voor ieder huidtype, ook de gevoelige en acne huid
• Gaat huidveroudering tegen
• Waterafstotend
• Werkt direct na het smeren
• Ligt als een laagje op de huid en reflecteerd de UV-straling
• Eco verpakking met pompje
• ICADA keurmerk voor natuurcosmetica
• Niet getest op dieren
• Vegan, Veganistisch

SPF – Sun Protection Factor

Wij hebben gekozen voor een SPF20. In onze ogen de meest doeltreffende en verantwoorde bescherming. Een hogere beschermingsfactor geeft zo goed als geen extra bescherming, maar kost vaak meer. Eigenlijk komt het hier op neer: u kunt zich beter om de 1 à 2 uur insmeren met een SPF20 dan eenmalig insmeren met een hogere beschermingsfactor. Het advies is om een half uur voordat u de zon ingaat de huid in te smeren en dit om de twee uur te herhalen. Onze natuurlijke zonnecrème is waterafstotend, maar het is echter niet zo dat het blijft zitten tijdens het zwemmen. Na het zwemmen altijd opnieuw insmeren, dat geldt ook bij overmatig zweten of na het afdrogen met een handdoek. U kunt zich ook beschermen tegen de zon door het dragen van een hoed en kleding en vermijd de zon zoveel mogelijk tijdens piekuren van de zonnestraling (tussen 11.00 uur en 16.00 uur).

Ingrediënten Pavèz Natural Sun MILK SPF20

Caprylic/Capric Triglyceride, Coco-Caprylate/Caprate, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Titanium Dioxide, Macadamia Integrifolia Seed Oil*, Cocos Nucifera Oil*, Helianthus Annuus Seed Oil*, Zinc Oxide, Glyceryl Stearate, Polyhydroxystearic Acid, Sorbitol/Sebacic Acid Copolymer Behenate, Alumina, Aluminum Stearate, Parfum, Tocopherol, Isostearic Acid, Citronellol**, Linalool**, Calendula Officinalis Flower Extract*

*Bestanddelen uit gecontroleerde biologische teelt
**Bestanddeel uit aroma-oliën
*** Bij gecertificeerde natuurcosmetica - zoals Pavèz - betekent het begrip parfum een 'mix van verschillende natuurlijke etherische oliën'. Dezelfde term betekent in de reguliere cosmetica 'elke mogelijke mix van geurstoffen inclusief synthetische en zelfs toxische chemicaliën en/of geurstoffen'.

Uw huid

Onze huid is in staat om zichzelf te beschermen. Door het zonlicht kan de huid pigment aanmaken en krijgt onze huid een mooi getint kleurtje. Een gebruinde huid zorgt er tevens voor dat zonnestralen minder goed in de huid kunnen doordringen. Jonge kinderen vormen nauwelijks pigment en zijn daardoor minder goed beschermd. Iedereen weet inmiddels wel dat verbranden niet goed is. Maar wist u dat zelfs als u niet verbrandt er toch huidschade kan ontstaan, ook achter glas?

Wat is UVA en UVB

UVA en UVB straling zijn 2 verschillende soorten straling. Daglicht bestaat voornamelijk uit UVA stralen. De UVA stralen zijn er het hele seizoen, dringen dieper in de huid door en beschadigen daar de huid. UVA stralen gaan zelfs door glas heen en veroorzaken het hele jaar door huidveroudering en rimpels. UVB kan verbranding van de huid veroorzaken en daardoor ook schade aanrichten. Het is dus belangrijk om een zonnebrandcrème te kopen die tegen zowel UVA als UVB beschermt. Een optimale zonnebrandcrème blokkeert UVB en UVA stralen en bevat uitsluitend natuurlijke en actieve ingrediënten die veilig zijn voor uw huid.

Natuurlijke bescherming

Er zijn twee soorten zonnebrandfilters, die beschermen tegen zonnestralen. Minerale filters en chemische filters. Het zal u niets verbazen dat wij vanuit de natuurcosmetica hebben gekozen voor de natuurlijke minerale filters zinkoxide en titaan dioxide. De door ons gekozen natuurlijke filters vallen niet onder de Nano wetgeving, omdat de korrelgrootte ongeveer 182 Nano is en de cosmetica wetgeving de grens legt bij kleiner dan 90 Nano. Onze filters blijven op de huid liggen en komen niet in het lichaam terecht. Ze blokkeren de UVA en UVB stralen door een beschermingslaag op de huid te vormen. Daarbij veroorzaken ze zelden een allergische reactie. Minerale zonnebrandcrème wordt geadviseerd aan mensen met een gevoelige huid en is voor iedereen geschikt die de chemicaliën liever links laten liggen. Zonnebrandcrèmes kunnen chemicaliën bevatten die wellicht schadelijk zijn zoals oxybenzone en dioxybenzone om UVA licht te absorberen. Deze stoffen kunnen zorgen voor allergische reacties of ontsteking van de huid. Wij hebben de schadelijke chemicaliën vervangen voor de mineralen titaniumdioxide en zinkoxide.

Om risico op een allergische reactie te vermijden of te verminderen, gebruikt u liever geen zonneproducten met de volgende chemische UV filters:
• 4-Methylbenzylidencampher;
• 3-BC;
• Octyl Methoxycinnamate;
• OMC;HMS;
• Octyl-Dimethyl-Para-Amino-B;
• Benzoic-Acid;
• OD-PABA;
• Benzophenone-3;
• Oxybenzon;
• 4-MBC;
• 3-Benzylidencampher;
• Homosalate;
• Homomenthylsalicylat.

Heeft u nog vragen haar aanleiding van deze informatie, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Brenda MacDonald, founder of PAVÈZ
info@pavez.nl

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)