PAVÈZ & Mother Nature

I believe in the power of nature and that the Earth gives us what we need to stay beautiful and healthy. Every Woman is innately beautiful and Make-up should be used, not to hide or cover, but to celebrate our natural beauty. In return we should love the Earth. We do this at PAVÈZ by making environmentally-friendly cosmetics, with the purest and highest quality.

Brenda MacDonald - Founder of PAVÈZ
GRATIS LEVERING BINNEN NEDERLAND
HULP NODIG? BEL 0252 234390 MA-VR 9-16
Pavez pavez_de pavez_en

Ingrediënten

De groothandel voor de Schoonheidsspecialiste en Schoonheidssalon Header1 Ingrediënten

Wij geven u een overzicht de door ons gebruikte cosmetica-ingrediënten, hun INCI-namen en functies. Openheid van zaken is voor ons van belang. U vindt ook bij ieder product een tabblad met de complete ingrediëntenlijst. Wij houden daarbij niets achter.

Aqua (Water)

Water is een cosmetisch ingrediënt dat u in de meeste huidverzorgingsproducten zult tegenkomen, omdat water nog steeds een van de meest gebruikte oplosmiddelen is. Verder wordt het ook vaak gebruikt als een “verspreidingsmiddel” omdat het helpt andere ingrediënten gelijkmatig over de huid te verdelen. Het water in de PAVÈZ-producten is geen normaal huishoudwater dat we iedere dag gebruiken, maar water dat zeer sterk gezuiverd is in overeenstemming met de microbiologische normen. Dit verzekert u ervan dat er geen verontreinigingen in het water aanwezig zijn en dat het water ontijzerd is, zodat het de werking van andere ingrediënten in onze producten niet verstoord.

Butyrospermum parkii butter (Shea boter)

Shea boter, ook wel bekend als karité boter, is een crèmekleurige, vettige substantie gemaakt van de noten van de kariténotenboom (ook wel Magnoliaboom genoemd) die groeit op de steppes van West- en Centraal Afrika. Shea boter helpt rimpels te verminderen door de huid te voeden, de celvernieuwing te stimuleren en de circulatie te bevorderen. Shea boter bevat ook kaneelzuur, een substantie die de huid helpt beschermen tegen schadelijke UV stralen. Shea boter is een bijzonder effectieve moisturizer omdat het zoveel vetzuren bevat, die nodig zijn om het huidvocht en de elasticiteit te behouden. Het hoge gehalte aan vetzuren in shea boter maakt het ook een uitstekende hulpstof voor anti-verouderingscrèmes, cosmetica, lotions en massageoliën – haar zachte, boterachtige structuur smelt als het ware in de huid. Shea boter beschermt de huid tegen zowel schadelijke invloeden uit het milieu als tegen vrije radicalen. Het bevat vitamine A en E en heeft aantoonbare anti-microbiële en ontstekingsremmende eigenschappen.

Alcohol

Wij gebruiken in al onze producten 100% puur natuurlijke alcohol. Deze vorm van alcohol droogt de huid niet uit. PAVÈZ gebruikt in emulsies verschillende plantaardige alcoholen (geproduceerd volgens de BDIH) als emulgator en om consistentie te geven aan onze emulsies. Het alcoholpercentage in onze producten is lager dan 5%.
Benzylalcohol is een kleurloze vloeistof met een aangename aromatische geur. De stof is een natuurlijk bestanddeel van verschillende etherische oliën. The Soil Association, Engelands’ organische normorganisatie, staat het gebruik hiervan in organische producten toe met een maximale toegestane concentratie van 1%. PAVÈZ heeft ervoor gekozen om benzylalcohol in een veel lagere concentratie te gebruiken dan de maximale toegestane concentratie. Toevoeging van Benzylalcohol is noodzakelijk om bederf van onze producten te voorkomen.

Camellia oleifera seed oil (Olie van de Japanse Roos)

Camelia-olie is een absorberende en voedende toevoeging voor gezichtscrèmes, antirimpelserums en antiverouderingsformules. Camelia-olie heeft een lichte textuur en wordt snel in de huid opgenomen. Het wordt gezegd dat Camelia-olie het eeuwenoude schoonheidsgeheim is van de geisha’s.

Cetraria islandica extract (Extract van IJslandse Mos)

IJslandse Mos is een plant die veel voorkomt in het Noordpoolgebied en de berggebieden van de Noordelijke landen. IJslandse Mos wordt gebruikt om de huid te kalmeren. Dankzij het zuurgehalte biedt IJslandse Mos extract bescherming aan de huid. Het is ook een natuurlijk alternatief om olie en water te combineren voor het creëren van een romige lotion.

Citronellol

Komt van nature voor in meer dan 30 plantenoliën, in zwarte thee, wijn en in sommige fruitsoorten. Het heeft een lange geschiedenis van gebruik in cosmetica, geurstoffen en geuren. Het is een bleek gele, olieachtige vloeistof met een geur die omschreven wordt als zoet, rozig, leerachtig, muskusachtig en bloemig. Citronellol wordt gevonden in de oliën van rozen en geraniums.

Corylus avellana nut oil (Hazelnootolie)

Hazelnootolie wordt verkregen uit de noten van de hazelnotenboom. In cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten worden deze ingrediënten meestal gebruikt om het verlies van water door de huid te vertragen door een barrière te vormen op het huidoppervlak. Het kan het uiterlijk van een droge of beschadigde huid verbeteren door schilfering te verminderen en de soepelheid te herstellen.

Geraniol

Geraniol is een kleurloze vloeistof met een lichte rozengeur. Geraniol wordt gevonden in de oliën van rozen, geraniums en citroenen. De etherische olie kan uit de plant worden gewonnen door stoomdestillatie.

Glycerin (Glycerine)

Glycerine wordt gewonnen uit plantaardige olie of dierlijk vet. Onze glycerine is 100% plantaardig. Glycerine is een stof dat in staat is water vast te houden. 1 glycerol molecuul kan 6 watermoleculen binden. 
 Een van de belangrijkste oorzaken van rimpels is het verlies van elasticiteit en vocht. Deze eenvoudige substantie verandert een droge huid in een intensief gehydrateerde huid. In onze verzorgingsproducten is minder dan 4% glycerine verwerkt.

Helianthus annuus seed oil (Zonnebloemzaadolie)

Zonnebloemzaadolie bevat ingrediënten die het uiterlijk van een droge of beschadigde huid verbeteren, de schilfers verminderen en de soepelheid herstellen. Het vermindert ook het verlies van water door een barrière te vormen op het huidoppervlak. De olie heeft een gele kleur en bevat vitaminen, natuurlijke mineralen en proteïnen. Zonnebloemzaadolie werkt licht adstringerend en wordt snel in de huid opgenomen. Goed voor iedereen met een droge, vale of onbeschadigde huid.

Olea europaea oil (Olijfolie)

Olijfolie is de vette olie die gewonnen wordt van het rijpe fruit van de olijfboom. Het bestaat voornamelijk uit de glyceriden van de vetzuren linolzuur, oleinezuur en palmitinezuur. De anti-oxidante eigenschappen van olijfolie zijn heilzaam voor de huidelasticiteit en het onderbreken van het schadelijke effect van milieuvervuiling op de huid. Wanneer het wordt toegevoegd aan een moisturizer is olijfolie goed voor de rijpere, droge of gevoelige huid.

Oryzanol (Voedingsextract van granen)

Oryzanol is een natuurlijk voedingsextract gewonnen uit rijstzemelen. Als ingrediënt in huidverzorging wordt het vaak gebruikt voor kleurcorrectie en de anti-oxidante eigenschappen. Het helpt de huid te beschermen tegen sproetjes en veroudering. Over Gamma-oryzanol wordt gezegd dat het ultraviolette straling goed opneemt en mede daardoor beschermt tegen verbranding door de zon.
Omdat Oryzanol oplosbaar is in olie, gemakkelijk door de huid geabsorbeerd wordt en de bloedcirculatie onder de huid stimuleert, wordt het gezien als een effectief voedingsmiddel voor de huid.

Panax ginseng (Ginseng)

De wortel van de Ginsengplant wordt al sinds eeuwen gewaardeerd als een gezond en vitaal kruid voor de bevordering van de levensduur en de levenskwaliteit. Ginseng bevat ingrediënten die helpen de vitaliteit en het regenererend vermogen van de rijpere huid te behouden. Ginseng is vooral waardevol vanwege haar revitaliserende, regenererende en immuun versterkende kwaliteiten.

Eugenol

Eugenol komt in veel soorten planten voor. De etherische olie van kruidnagel en kaneelblad bestaan voor het grootste deel uit eugenol. Eugenol is een veel gebruikte geur- en smaakstof in medicijnen, cosmetica, en levensmiddelen.

Plantago lanceolata extract (Extract van de Weegbree)

Weegbree is een bekend kruid dat tussen de straatstenen en langs de wegkanten te vinden is. Vroeger werd dit (on)kruid met name gebruikt tegen jeuk, eczeem en irritatie. Recent wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat de Weegbree, bij uitwendig gebruik, geneeskrachtige stoffen bevat tegen ontstekingen van de huid.

Polyglyceryl-3 stearate

Polyglyceryl is onttrokken uit plantaardige vetten. Polyglyceryl-3 Stearate is een natuurlijke emulgator. Polyglyceryl-3 stearate is goedgekeurd door Ecocert vanwege de milde, biologisch afbreekbare en duurzame eigenschappen.

Prunus amygdalus dulcis oil (Zoete amandelolie)

Zoete amandelolie wordt gewonnen uit de gedroogde pitten van de amandelboom. De olie kalmeert, voedt en beschermt de huid. Omdat het gemakkelijk door de huid wordt opgenomen – het laat geen vettig of kleverig gevoel achter - wordt het gebruikt om de huid te verzachten en een egale, jonger uitziende teint te bevorderen.

Prunus armeniaca kernel oil (Abrikozenpitolie)

Abrikozenpitolie is een geheel natuurlijke olie, onttrokken aan het binnenste deel van de Mediterrane abrikoos. Net als amandelolie voedt abrikozenpitolie de huid, verzacht het lijntjes en zorgt het voor een gezonde gloed. Verder is abrikozenpitolie rijk aan essentiële vetzuren en daardoor ideaal als behandeling voor de rijpere huid.

Punica granatum oil (Granaatappelolie)

De waardevolle goudgele tot roodachtige olie wordt voorzichtig gewonnen uit gedroogde granaatappelpitjes. Granaatappelolie heeft een karakteristieke, unieke vetzuursamenstelling. De voornaamste heilzame eigenschap is de uitstekende anti-oxidante werking in anti-aging producten. Het wordt gebruikt als bescherming tegen blootstelling van de huid aan UV-straling, vrije radicalen en stress. Granaatappelolie is een olie die snel droogt en gemakkelijk door de huid wordt opgenomen.

Rosa damascena distillate (Rozenwater van de Damascus roos)

Van de rozenblaadjes van de Damascus roos wordt een roosextract gedestilleerd, wat vervolgens aan producten wordt toegevoegd. Als de zachtste van alle adstringerende producten, wordt rozenwater vaak gebruikt als toner voor de huid of als anti-aging ingrediënt in gezichtscrèmes.

Salix Alba bark extract (Treurwilg schors extract)

Treurwilg schors extract wordt in huidverzorging gebruikt als een adstringerend ingrediënt en heeft antiseptische, ontstekingsremmende en koortswerende eigenschappen. Het wordt ook gebruikt om de circulatie te stimuleren. De belangrijkste ingrediënten van treurwilg schors extract zijn de fenolzuren. Het bevat ook salicylzuur, dat de vorming van nieuwe cellen bevorderd door de oude huid te helpen ontslakken.

Salix nigra extract (Zwarte treurwilg schors extract)

De zwarte wilg, die kan worden gevonden in het oostelijk deel van het Noord-Amerikaanse continent is beroemd om zijn donkerbruine, gegroefde schors. Zijn verse schors is rijk aan tannine’s and salicylzuur. Van het vers geprepareerde extract wordt gezegd dat het pijnstillende, antiseptische, adstringerende, koortswerende en ontstekingsremmende eigenschappen heeft.

Serica (Zijdepoeder)

Zijdepoeder wordt geproduceerd van hoge kwaliteit zijde, door gebruik van geavanceerde technologieën om de chemische eigenschappen van de zijde te behouden. Het is gemaakt van 100% fibroïne, wat 18 soorten aminozuren en sporenelementen bevat die essentieel zijn voor het menselijk lichaam. De kristalachtige structuur reflecteert UV-straling en heeft anti-bacteriologische eigenschappen.

Sericin (Zijdeproteïne)

Zijdeproteïne is een soort proteïne dat tijdens de productie van zijde gecreëerd wordt door de zijdewormen. Zijdeproteïne heeft een uitstekende vochtabsorptie en conserverend vermogen. Zijdeproteïne kan een laagje vormen op de huid zodat het vocht in de huid behouden kan worden en schade aan de huid voorkomen kan worden. Door het aan te brengen wordt de huid zacht, soepel en flexibel. Het is een uitstekende moisturizer en een huidbeschermer.

Sesamum indicum oil (Sesamzaadolie)

Sesamzaadolie is een natuurlijke, bleek gele olie van sesamzaadjes. Sesamzaadolie vertraagt het verlies van water door het vormen van een barrière op het huidoppervlak. Sesamzaadolie kan ook gebruikt worden om andere bestanddelen, meestal vloeistoffen, op te lossen in het uiteindelijke product.

Sodium hyaluronate (Hyaluronzuur)

Dit product is gemaakt door middel van een gistingsproces van suikerriet en/of granen en kan hierdoor aangemerkt worden als vegetarisch (of veganistisch) omdat er geen dierlijke producten zijn gebruikt tijdens het gehele proces. Rimpels ontstaan door het verlies van drie belangrijke bestanddelen van de huid: collageen, hyaluronzuur en elastine. Hyaluronzuur kan meer water vasthouden dan elke andere natuurlijke substantie: tot meer dan 1000 keer haar eigen gewicht in water! Dankzij deze eigenschappen kan het- wanneer het aangebracht wordt op de huid - water aan trekken en behouden. Tevens bevorderd hyaluronzuur de bloedcirculatie van de huid. Dankzij de fantastische hydraterende kwaliteiten van hyaluronzuur zal dit leiden tot een soepelere en zachtere huid met minder rimpels en een betere uitstraling.

Sodium lactate (Sodium lactaat)

Sodium lactaat is natuurlijk zout dat gewonnen wordt uit een natuurlijk fermentatieproduct: melkzuur. Melkzuur wordt op een natuurlijke manier geproduceerd in voedsel zoals yoghurt en staat ook wel bekend als een ‘goede’ bacterie. Het wordt in de cosmetica gebruikt als bevochtiger, PH controlemiddel en om de houdbaarheid van een product te verlengen.

Sodium stearoyl lactylate (-lactylaat)

De lactylaat is onttrokken uit kokosnoot-olie. Het is een veelvoorkomende hulpstof in voeding dat vaak wordt gebruikt om ingrediënten samen te voegen die normaal gesproken niet gemengd kunnen worden, zoals olie en water. In cosmetica wordt het gebruikt als bevochtiger, pH controlemiddel en om de houdbaarheid van een product te verlengen.

Stearic acid (Stearinezuur)

In planten voorkomend zuur gebruikt om consistentie aan het product te geven.

Tocopherol (Vitamine E)

Wij gebruiken alleen maar plantaardige vitamine E en geen synthetische in onze producten. De werking van de synthetische vitamine E op de huid is namelijk zeer gering. Plantaardige vitamine E is een krachtige anti-oxidant die verlies van vocht uit de huid tegengaat, de huid glad maakt, ontstekingen voorkomt en het helingsproces versnelt.